DK garen 

 

Het garen is ideaal om kleding mee te breien, maar het is ook geschikt om andere projecten mee te maken. Zoals bijv. handschoenen, sjaals en dikke sokken. Dit door de fijne samenstelling van Merino en Nylon 

 

Samenstelling: 

  • 75% superwash merino.  Of upcycled merino dit vermeld ik bij de listing
  • 25% nylon 
  • 100 gram is 225 meter 
  • Het is superwash. Dit houd in dat het garen behandeld is om vilten tegen te gaan. En het geschikt is voor de wasmachine. Echter is handwas wel aanbevolen om de kleuren mooier te houden. 

Naalddikte: 

is afhankelijk van het project en het resultaat dat je wil bereiken . De draad is dikker dan de standaard sokken wol echter kan je hier prima mee sokken breien. Dit kan je makkelijk met 3 mm tot 3,5 mm 

maar voor bijv. Een sjaal zou je al naar 3.5 - 5 mm naalden kunnen gaan. Net hoe los je de steken verhouding mooi vind. 

 

Verzorging: 

hoewel het garen superwash behandeld is en ik professionele wolverf gebruik, raad ik jullie toch aan om je project met de handwas en in koud water te wassen met wolzeep. Dit om er voor te zorgen dat je eindproduct zo lang mogelijk mooi blijft. 

Na het verven spoel ik de garens met veel zorg uit, echter kan het voorkomen dat er met de eerste wasbeurt toch wat kleur vrijkomt.

De foto's van de wol zijn gemaakt bij daglicht en ik doe mijn uiterste best om de kleuren zo realistisch mogelijk weer te geven. Echter kunnen door verschillende beeldschermen en verschillende instellingen de kleuren anders worden weergegeven dan ze in werkelijkheid zijn. 

Ik verf de wol in mijn huis dat rookvrij is maar wel hondvriendelijk ( ik heb een hond die ik bij de wol zeer goed weg houd)