Sok garen 20 gram

Prijs is per enkele streng garen.

het garen is geschikt om sokken mee te breien. Dit komt door de samenstelling wol en polyamide/ nylon. Het garen is natuurlijk ook geschikt om andere projecten mee te maken zoals sjaals, truien en Handschoenen. 

Samenstelling: 

  • 80% superwash merino extrafine
  • 20% polyamide
  • 20 gram is 85 meter. 
  • Het is superwash echter is handwas wel aanbevolen

naalddikte: 

is afhankelijk van het project en het resultaat wat je wil bekijken. De draad heeft de dikte van sokken wol en kan daarvoor gebreid worden op naalden 2-3 mm.

maar voor bijv. Een sjaal zou je al naar 3.5 - 4.5 mm naalden kunnen gaan.

verzorging: 

hoewel het garen superwash behandeld is en ik professionele Wolvef gebruik, raad jullie toch aan om je project met de handwas en in koud water te wassen met een wolzeep. Dit om er voor te zorgen dat je eindproduct zo lang mogelijk mooi blijft. 

Na het verven spoel ik de garens met veel zorg uit, echter kan het voorkomen dat er met de eerste wasbeurt toch wat kleur af kunnen geven. 

De Foto's van de wol zijn gemaakt bij daglicht en ik doe mijn uiterste best om de kleuren zo realistisch mogelijk weer te geven. Echter kunnen door verschillende beeldschermen en verschillende instellingen de kleuren anders worden weergegeven dan ze in werkelijkheid zijn. 

Ik verf de wol in mijn huis wat rookvrij is maar wel hondvriendelijk ( ik heb een hond die ik bij de wol zeer goed weg hou)